
Jihlavská porodnice nabízí maminkám novinku. Všechny ženy teď dostávají každý den navíc porci ovoce a mléčného výrobku. Na oddělení se k tomuto kroku rozhodli po spolupráci s nutričními terapeuty. Maminky tak mají dostatek vitamínů i bílkovin, které po porodu potřebují.
V jihlavské nemocnici mají ženy speciální dietu, která by po dobu hospitalizace měla pokrýt jejich potřeby. Nově ještě přibyly ke třem jídlům denně další dvě svačiny: „Dopoledne to jsou různé druhy ovoce, odpoledne potom mléčný výrobek,“ popisuje vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Alena Valová. Svačiny pacientky dostávají současně s dovážkou snídaně a oběda. Kromě mléka, které se podávalo, tak přibude více druhů mléčných výrobků.
V průměru jsou ženy na oddělení šestinedělí hospitalizovány tři dny. Jihlavskou porodnici si vybírají ženy nejenom z Jihlavska, ale i vzdálenějších míst, jako z Prahy, Brna a dalších měst. V Jihlavě také oproti celorepublikovému trendu stoupá porodnost. Loni se tam narodilo 1183 dětí, letos zatím 446 dětí. Na včerejší Den dětí se narodilo dokonce 7 miminek. Každá šestá rodička si navíc vybrala jihlavskou porodnici přesto, že v místě nebydlí.