foto: www.agel.cz/Snídaně hotelového typu v porodnici
Bohaté snídaně hotelového typu, vegetariánská jídla či výběr z obědů dle chuti čeká již v těchto dnech na novopečené maminky v porodnici Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.
Zdravotnické zařízení v rámci zlepšování péče o rodičky změnilo nabídku stravy tak, aby nejen odpovídala potřebám žen po porodu, ale také lahodila jejich chutím a korespondovala s moderními trendy.
„Nastávajícím i novopečeným maminkám se snažíme kontinuálně nabízet co nejvyšší komfort, k čemuž neodmyslitelně patří i chutná a kvalitní strava. Nově proto ženám na oddělení šestinedělí nabízíme stravu pestřejší i bohatší. Pevně věřím, že díky tomu budou maminky nejen spokojenější, ale také se budou lépe zotavovat po porodu a snáze jim půjde i kojení, které je jednou z našich velkých priorit,“ vysvětluje MUDr. Ivana Lukáčová, primářka porodnicko-gynekologického oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.
Nejvýraznějších změn se dočkaly ve vítkovické porodnici snídaně, v rámci kterých mají maminky nově na výběr z široké škály surovin – od cereálií a pečiva, přes sladkou snídani, mléčné výrobky, šunku, sýr, tuňáka, vařená vejce či pomazánky, až po ovoce a zeleninu. K pití je pak k dispozici teplé i studené mléko, džus, melta, kakao i čaj.
Zároveň mají maminky možnost výběru obědu ze tří variant dle chutí, a to nově včetně vegetariánských pokrmů pro ty, které preferují bezmasou stravu. Samozřejmostí je pak i přihlédnutí k případným dietním opatřením, která maminky hlásí při příjmu.
„Záleží nám na tom, aby se u nás maminky cítily dobře, a právě strava bývá nejčastěji diskutovaným tématem. Věříme proto, že tuto změnu pacientky ocení a budou se u nás cítit jako doma, nebo dokonce jako na dovolené. Pokud jde o pestrost a nabídku potravin, udělali jsme opravdu velký krok vpřed,“ říká Mgr. Daniela Drgová, staniční sestra porodnicko-gynekologického oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice s tím, že první ohlasy maminek jsou ryze pozitivní.
www.agel.cz